top of page
Writer's pictureEmmi Salo

Kikherneveneet

4 annosta, 385kcal/annos

hh: 62,01g r: 4,53g p: 21,15g



Kikherneveneet

4 keskikokoista bataattia

2 prk (à 380 g/230 g) kikherneitä

160 g fetaa/tofua

kirsikkatomaatteja

1 rkl öljyä

1 valkosipulinkynsi

1 tl juustokuminaa

1 tl savupaprikaa

chiliä, suolaa, mustapippuria


1. Pese bataatit ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Kääri bataatit folioon ja kypsennä 200-asteissa uunissa, kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Aikaa kuluu noin 45-60 minuuttia bataattien koosta riippuen.


2. Valmista kastike: kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tahinin joukkoon valkosipuli, sitruunamehu ja suola. Lisää vettä sen verran, että saat koostumuksesta sopivan.


3. Valmista täyte: kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta kikherneet liemestään siivilässä ja huuhtaise kylmällä vedellä. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kikherneet ja valkosipuli ja paistele, kunnes kikherneet saavat vähän väriä. Lisää loput mausteet ja jatka vielä paistamista hetki.


4. Kuori bataatit varovasti esiin foliosta. Leikkaa jokaiseen pitkittäin syvä viilto ja täytä se kikhernetäytteellä. Jos et saa kaikkia kikherneitä mahtumaan, voit lusikoida ne tarjoiluastiaan ja tarjota täytettyjen bataattien lisänä. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria hienonnettuna ja tomaattisilppua. Tarjoa lisäksi tahinikastiketta.


Jos haluat lisätä annokseen proteiinia:

Lisää fetaa tai tofua 40 g/annos. Tofun voit paistaa kikherneiden kanssa, fetan voit lisätä bataatin täytteen päälle. Sekaanille tässä annoksessa toimii hienosti myös katkaravut tai tonnikala.


Jos käytät isoja bataatteja, voit myös halkaista ne puoliksi jolloin 1 annos = 1 puolikas.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page