top of page
Writer's pictureEmmi Salo

Herne-parsakaalikeitto

n.3 annosta


Herne-parsakaalikeitto

1 keltasipuli

1 parsakaalin kukinto (a`300g)

200 g pakasteherneitä

2 isoa perunaa

2 rkl rypsiöljyä

1 kasvisliemikuutio

1 dl cashew-pähkinöitä

tuoreita yrttejä (esimerkiksi persiljaa, minttua tai korianteria)

1 sitruuna

mustapippuria

oma valinta lisäproteiiniks


  1. Kuori ja pilko sipuli. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. (Huom! Kovinta kantaa lukuun ottamatta koko parsakaali on syömäkelpoista.) Kuori ja paloittele perunat. 

  2. Ota iso, paksupohjainen kattila ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli läpinäkyväksi ja lisää sitten parsakaali ja peruna. Kuullota vielä hetki ja lisää sitten herneet, kasvisliemikuutio, pähkinät ja vettä niin paljon, että kaikki ainekset kattilassa peittyvät juuri ja juuri. 

  3. Keitä, kunnes parsakaali ja peruna ovat pehmeitä. Lisää keittoon tuoreita yrttejä makusi mukaan ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta sitruunankuorella ja mehulla sekä mustapippurilla.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page