top of page
Writer's pictureEmmi Salo

Grillattu lohi ja korianteridippi

4 annosta


Grillattu lohi ja korianteridippi

N. 700 g lohifileetä (jaettu neljään osaan)


Voit maustaa lohen suolalla ja pippurilla, tai kokeilla helppoa marinadia:


1 sitruunan mehu ja raastettu kuori.

1 rkl valkoviinietikkaa.

1 rkl soijakastiketta.

½ dl öljyä

1 murskattu valkosipulinkynsi.

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

1 tl chilijauhetta tai -hiutaleita.


  • Sekoita marinadin ainekset keskenään ja marinoi ilmatiiviissä pussissa lohen kanssa jääkaapissa tunnin verran. Ota marinadia talteen ½ desiä pensselöintiä varten. Kuumenna grilli 250 asteeseen tällä välin. Paista fileitä 4-5 minuuttia tai hieman kauemmin fileiden paksuudesta riippuen. Älä peitä grilliä kuvulla! Pensselöi marinadilla ja kääntele pari kertaa varoen grillauksen aikana.

  • Dipin valmistus: Poista kurkusta sisus ja raasta loput karkeaksi raasteeksi. Hienonna korianteri ja yhdistä kaikki ainekset sekoittaen tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page