4 annosta
N. 700 g lohifileetä (jaettu neljään osaan)
Voit maustaa lohen suolalla ja pippurilla, tai kokeilla helppoa marinadia:
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori.
1 rkl valkoviinietikkaa.
1 rkl soijakastiketta.
½ dl öljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi.
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl chilijauhetta tai -hiutaleita.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja marinoi ilmatiiviissä pussissa lohen kanssa jääkaapissa tunnin verran. Ota marinadia talteen ½ desiä pensselöintiä varten. Kuumenna grilli 250 asteeseen tällä välin. Paista fileitä 4-5 minuuttia tai hieman kauemmin fileiden paksuudesta riippuen. Älä peitä grilliä kuvulla! Pensselöi marinadilla ja kääntele pari kertaa varoen grillauksen aikana.
Dipin valmistus: Poista kurkusta sisus ja raasta loput karkeaksi raasteeksi. Hienonna korianteri ja yhdistä kaikki ainekset sekoittaen tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Comments