4 annosta
4 dl keitettyä quinoaa1 suippopaprika
1 kesäkurpitsa
460 g kikherneitä liemessä
200 g kirsikkatomaatteja
1 mozzarellapallo
200 g ituja
Voit valita kasvikset myös sen mukaan, mitä kaappiin on sattunut jäämään esim. muista ruuista.
Kastike:
1 dl kreikkalainen jogurtti
1 rkl soijakastike
1 rkl kanafondi
Halutessasi extrana avokadotahna:
2 avokadoa
1 limetin puristettu mehu
½ tl suolaa
Muussaa kypsät avokadot, purista limetin mehu päälle ja mausta.
Valmista kastike.
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastimella. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko suippopaprika. Paloittele mozzarella.
Huuhtele kikherneet siivilässä huolellisesti niin, että ne eivät enää vaahtoa. Paahda kikherneitä pannulla, jotta ne saavat kauniin värisen pinnan.
Aloita bowlin kokoaminen purkkiin laittamalla pohjalle kastike ja tomaatit. Lisää tämän jälkeen kesäkurpitsa, paprika ja mozzarella, ja viimeisenä quinoa, kikherneet ja idut.
Comments