2 annosta, 224kcal/annos
hh: 23,30g r: 1,98g p: 27,17g
1 pieni tai ½ isompi bataatti paloiteltuna tai siivutettuna (~200-300g)
1 sipuli silputtuna
1 suippopaprika suikaloituna tai kuutioituna TAI 2 kourallista pinaattia
6 kananmunaa (2 keltuaista + 6 valkuaista)
suolaa ja rouhittua mustapippuria
tarjoiluun tuoretta persiljaa
Valitse lisäproteiini, määrä per annos: tofu 50g, raejuusto 80g, katkaravut 80g, tonnikala 50g
Paista sipuli ja bataatti yhdessä pienessä määrässä öljyä. Vähennä lieden lämpöä ja peitä kasari kannella (tai isolla lautasella) bataatin kypsymisen nopeuttamiseksi. Sekoittele välillä. Lisää joukkoon lopuksi paprika. Sekoita ja jätä seos kannen alle kypsymään kunnes bataatit ovat pehmenneet (testaa haarukalla).
Poista kansi ja kaada suolalla ja pippurilla maustettu munamassa pannuun. Kaavi alkuun munamassaa reunoilta keskelle ja jätä sen jälkeen jähmettymään. Voit tarvittaessa laittaa vielä kannen päälle helpottamaan pääliosan hyytymistä.
Kumoa "tortilla" isolle lautaselle tai vastaavalle alustalle, kun munamassa on lähes läpeensä hyytynyt. Liuta takaisin pannulle, lisää lisäproteiini ja anna kääntöpuolen ruskistua vielä hetken aikaa.
Siirrä valmis tortilla tarjoilulautaselle tai paloittele pannuun. Tarjoa tuoreen persiljan kera.
Comments